• Parhaan hinnan takuu
 • Ilmainen toimitus yli 50€ ostoksille
 • 30 päivän palautusoikeus

Piilolinssien käyttö

Jos käytät piilolinssejä ensimmäistä kertaa, noudata tarkasti silmälääkärin tai optikon määräystä linssien käyttöajasta. Jos silmälääkäri tai optikko ei toisin määrää, voi ensimmäistä kertaa pitää linssejä 2-3 tuntia, toisena päivänä 4 tuntia ja jokaisena seuraavana päivänä 2 tuntia pidempään, enintään 8 tuntiin päivässä. Kuukausilinssejä ja jatkuvakäyttöisiä linssejä voi käyttää pidempään. Piilolinssien päivittäisen käyttöajan pituus riippuu piilolinssin tyypistä, yksilöllisestä sopivuudesta käyttäjälle, siitä, onko linssi valittu oikein, potilaan silmien tilasta, olosuhteista, joissa linssejä käytettään, työn luonteesta, puhdistusaineen sopivuudesta ja muista olosuhteista. Tottuminen piilolinsseihin kestää noin 2 viikkoa.

Linssien käyttöaika alkaa pakkauksen avaamisesta ja linssien laittamisesta silmään ensimmäistä kertaa riippumatta käyttökerroista. Vältä linssien käyttöä pidempään, kuin silmälääkäri tai optikko on suositellut.

Piilolinssien laittaminen silmiin

Ennen linssien laittamista silmiin pese kädet aina huolellisesti.

Ota piilolinssit pois pakkauksesta ja laita ne linssikoteloon, oikea linssi R-kirjaimella merkittyyn lokeroon ja vasen linssi S-kirjaimella merkittyyn lokeroon. Jotta et sekoittaisi oikean ja vasemman silmän linssejä keskenään, kannattaa aina ensin laittaa ja poistaa oikean silmän linssi.

Valitse linssien silmiin laittoa varten paikka, jossa voit toimia sileän pinnan yläpuolella. Jos laitat linssejä silmiin pesualtaan yläpuolella, varmista, etteivät linssit pääse valumaan veden kanssa pois altaasta. Vältä satunnaisia paikkoja (yhteiskunnalliset WC- t, kylpyhuoneet jne.) Suositeltavaa on istua pöydän ääressä ja käyttää pöytäpeiliä.

Linssien silmiin laittoon on kaksi menetelmää. Valitse niistä yksi, joka näyttää kätevämmältä:

 1.  Yhden käden menetelmä

  Ota linssi etusormen päähän. Varmista, että se on oikein päin. Eli tarkista, ovatko linssin reunat ylöspäin, eikä alaspäin. Linssin on sormen päässä oltava kulhon, eikä lautasen muotoinen. Jos linssi laitettaan silmään väärinpäin, ei ole syytä huolestua, sillä se on vain epämukavantuntuista, mutta ei satuttaa. Poista se silmästä, huuhtele puhdistusaineella ja laita silmään oikeinpäin.

  Pää suorana ja katse eteenpäin, vedä alaluomea hallitsevan käden keskisormella alaspäin.

  Nosta ja kiinnittää katse. Sen jälkeen aseta linssi varovasti silmän valkoisen osan alaosalle. Katso alas, jotta linssi voisi asettautua paikoilleen. Poista etusormi varovasti ja päästä alaluomi varovasti irti. Sulje silmäsi hetkeksi - linssi asettaudu silmän keskiosalle. Jos linssi ei asettaudu paikalleen, sulje silmät ja pyörittele silmiä. Voit myös liikuttaa linssiä läpi silmäluomen.

  Jos sinusta tuntuu linssien silmiin laitto yhdellä kädellä hankalalta, niin kokeile tehdä sen kahdella kädellä.Täyttyy sanoa, että alussa, kun kokemusta on vähän, kahden käden menetelmä on helpompaa.

 2. Kahden käden menetelmä

  Aseta linssi etusormen päähän ja nosta toisen käden sormella yläluomi ylöspäin. Yritä ottaa kiinni luomen reunasta ja pidä voimakkaasti, jotta luomi ei pääse liikkumaan.

  Vedä alaluomi paremman käden keskisormella alaspäin. Katso koko ajan linssiin ja aseta se varovasti silmän värilliselle osalle. Pitäen luomia samassa asennossa katso alas ja päästä varovasti irti ensin alempi ja sitten ylempi silmäluomi.

  Alussa voi silmässä olla lievä epämukavuuden tunne, joka menee nopeasti ohi. Jos epämukavuus kestää, tarkista, onko linssi yhä värillisen silmäosan päällä. Jos oireet jatkuvat, on mahdollista, että lika on joutunut linssin ja sarveiskalvon väliin tai linssi on väärinpäin. Poista linssi, huuhdo ja laittaa uudelleen silmään.

  Niin linssin silmiin laittoon kun myös poistoon on perusedellytyksenä, että silmä olisi mahdollisimman avoin ja luomista pidetään hyvin kiinni, jotta silmän räpyttely olisi mahdotonta.

Linssien poisto:

Pese ja kuivaa kädet.

Katso ylös, vedä vasemman käden keskisormella alaluomi alaspäin ja laita hallitsevan käden etusormi linssin alareunaan. Vedä linssi alaspäin. Katso itse hieman ylöspäin. Ota linssi varovasti peukalon ja etusormen väliin (älä kosketa linssiä kynnellä) ja poista silmästä. Älä purista sormia voimakkaasti välttääkseen linssin liimautumista sormiin. Jos se kuitenkin tapahtuu, upota linssi huoltoaineeseen, aseta kämmenelle ja yrittää varovasti irrottaa linssi etusormella. Aseta linssi linssikoteloon. Kertakäyttöiset linssit heitä pois.