• Parhaan hinnan takuu
  • Ilmainen toimitus yli 50€ ostoksille
  • 30 päivän palautusoikeus

Kysymykset ja vastaukset

TILAAMINEN

Jokaisen tuotteen kohdalla on erilliset toimitustiedot kyseiseen tuotteeseen liittyen, tosin 90% tilauksista pystymme toimittamana 3-5 työpäivän aikana. Tosin jos piilolinssit tulee saada nopeasti, kannatta kysyä meiltä, ovatko haluamasi piilolinssit meillä varastossa, ja milloin ne saapuisivat sinulle.

Tilauksesi postikulut ovat 6€. Jos tilauksesi arvo on vähintään 50€, toimitamme sen sinulle ilman postikuluja.

Kyllä, lain mukaisesti Sinulla on mahdollisuus palauttaa käyttämättömät tuotteet 14 päivän sisällä paketin saamisesta. Silti halusta palauttaa kannattaa kertoa meille myöhemminkin, sillä otamme aina vastaan käyttämättömiä tuotteita ja vaihdamme ne sopiviin tai palautamme rahat. 

Nojaten Viron VOL § 53 s. 4 Kuluttajalla ei ole palautusoikeutta tavaralle, jota ei voi sen luonteen takia palauttaa. Palautusoikeutta ei ole myöskään esimerkiksi piilolinsseillä ja piilolinssien hoitonesteillä, joiden paketti on avattu.

Käytettävissä olevat Paytrail maksutavat:
Nordea/Siirto, OP-Pohjola, Danske Bank, S-Pankki, Säästöpankki, Oma Säästöpankki, Nooa, POP, Aktia, Ålandsbanken, Handelsbanken, Mastercard, Visa, MobilePay

https://www.paytrail.com/

PIILOLINSSIT

Yleisimmät silmälasireseptin merkinnät:

  1. OD - oikea silmä;
  2. OS - vasen silmä;
  3. BC – peruskaarevuus, yleensä 8.3 – 9.00;
  4. DIA - halkaisija.
  5. Cyl - sylinteri (tooriset linssit);
  6. Ax - Axis 5-180 ° (tooriset linssit);
  7. Add - moniteho- eli progressiiviset linssit

Ensin sinun tulee huomioida se, että piilolinssiresepti ei ole sama, kuin silmälasien resepti. Piilolinssireseptin saat, kun lähdet sitä pyytäen silmälääkärin tai optometristin vastaanotolle. Suosittelemme käyntiä juuri optometristillä. He työskentelevät suurimmissa optiikkakaupoissa, ja odotusajat eivät ole pitkiä. Optometristi määraä sinulle piilolinssireseptin, ja opettaa myös piilolinssien käytön ja huollon. Kun sinulla on resepti, saatkin jo mukavasti tilata Pupilosta itsellesi sopivat piilolinssit!

Kyllä, meidän vankka suosituksemme on, että ennen piilolinssien tilaamista sinulla tulisi olla piilolinssiresepti. Se takaa, että linssit tuntuvat silmissä mukavilta, ja että ne ovat silmillesi turvalliset. Se on erityisen tärkeää juuri silloin, kun haluat käyttää piilolinssejä päivittäin.

Eri linsseillä on eri säilöaika. Mutta yleensä säilyvät linssit avaamattomana vuosia!

Sitä ei saisi missään nimessä tehdä, koska näin voit vahingoittaa niin itsensä kuin myös ystävänsä silmiä. Linssien vaihdossa vieraaseen silmään joutuneet aineet voivat aiheuttaa tulehduksellisen reaktion.

Sitä on vaikea ennustaa, suosittelen kokeilla koelinssejä optikolla tai silmälääkärillä, vahvistaakseen, miten silmien väri muuttuu. On varmasti huomattavasti helpompi muuttaa siniset silmät ruskeiksi. Mutta on olemassa joitakin hyviä vaihtoehtoja, esimerkiksi Solar Blue tai Cheerful Creamy White.

Piilolinssejä voi alkaa käyttämään jo 11- 12-vuotiaina, koska silloin pystyvät lapset jo itsenäisesti linssejä laittamaan ja poistamaan. Sen lisäksi he osaavat jo itse pitää huolta linsseistä. On myös erikoistapauksia, joissa linssejä käyttävät aika pienet lapset, mutta silloin on kyse vakavista näköhäiriöistä ja piilolinssin laittaa silmään joku heidän puolesta.

Tämä riippuu etenkin siitä, mitä piilolinssejä käytät. Eli voit nukkuakin piilolinssit silmissä. Mutta esimerkiksi 3-kuukauden piilolinsseillä on matala hapenläpäisykyky ja näiden kanssa nukkua emme suosittele lainkaan. Tällaisia ovat esimerkiksi Biofinity, Pure Vision, Acuvue Oasys, Air Optix Aqua ja muut. Mutta esimerkiksi 3-kuukauden piilolinsseillä on matala hapenläpäisykyky ja näiden kanssa nukkua emme suosittele lainkaan.

Kyllä, jos silmissäsi on sama vahvuus, voit yksinkertaisesti ostaa yhden pakkauksen piilolinssejä, ja ne sopivat kumpaankin silmään. Hygienian kannalta tosin on tärkeää, että kun olet jo pitänyt yhtä linssiä vasemmassa silmässä, pidät sitä vastaisuudessakin vasemmassa silmässä, ja oikeassa silmässä ollutta oikeassa. Kotelossa olevat merkit “L” (left) ja “R” (right) auttavat sen erottamisessa.

Periaatteessa voi, mutta suositeltavaa olisi kuitenkin poistaa linssit silmästä, koska kuiva ilma voi aiheuttaa silmien kuivuuden tunnetta, kutinaa ja punoitusta.